SECȚIUNEA 1. ORGANIZATORUL CONCURSULUI
1.1 Organizatorul Concursului „Student pentru o zi”, denumit în continuare „Concursul”, este Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu sediul în Str. Universității, nr. 13, 720229 Suceava, România.
1.2 Desemnarea și validarea câștigătorilor și decernarea premiilor vor fi realizate de Organizator. Concursul se va derula conform prevederilor prezentelor Norme de organizare, denumite în continuare „Norme de organizare”, care sunt obligatorii pentru toți participanții.
1.3 Normele de organizare precum și detaliile Concursului sunt disponibile pe website-ul Concursului, https://1zi.usv.ro/ , pe toată durata derulării acestuia.
1.4 Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau schimba Normele de organizare, precum și dreptul de a suspenda Concursul, în situații excepționale, cu obligația de a anunța public, în mod oficial, în aceeași manieră în care a fost realizată și informarea inițială, respectiv pe website-ul concursului https://1zi.usv.ro/, cu cel puțin 24 (două zeci și patru) de ore înainte de intrarea în vigoare a modificărilor.
SECȚIUNEA 2. CALENDARUL DESFĂȘURĂRII CONCURSULUI
2.1 Perioada de înscrieri și datele probelor de concurs vor fi stabilite de către Organizator și postate pe website-ul concursului.
2.2. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica în mod unilateral perioada de desfășurare a Concursului, făcând publică această decizie, pe website-ul concursului https://1zi.usv.ro/.
SECȚIUNEA 3. DREPTURILE ȘI CONDIȚIILE DE PARTICIPARE
3.1 Poate participa la Concurs orice elev din clasele a XII-a, respectiv clasele a XI-a, care este înscris la una din unitățile de învățământ liceal și care a fost desemnat de unitatea de învățământ la care își desfășoară studiile, pentru participarea la Concurs.
3.2. Pentru înscrierea la acest Concurs reprezentanții unităților de învățământ liceal vor completa formularul de înscriere online disponibil pe site-ul concursului, în perioada de înscriere.
3.3. Într-un anumit domeniu, concursul pentru elevii claselor a XII-a se va putea desfășura dacă se înscriu minimum 10 persoane, maximum 3 persoane de la aceeași unitate de învățământ, cu excepția domeniilor evidențiate cu *, pe site-ul Concursului.
3.4. Pentru elevii claselor a XI-a, echipele vor fi formate din minimum 2 elevi și maximum 4 elevi. În cadrul concursului, un elev se va putea înscrie la un singur domeniu. Pentru același domeniu se vor putea înscrie maximum 2 echipe de la aceeași unitate de învățământ, cu excepția domeniilor evidențiate cu * pe site-ul Concursului.
3.5 Într-un anumit domeniu, concursul pentru elevii claselor a XI-a se va putea desfășura dacă se înscriu minimum 4 echipe.
3.6. Orice tentativă de fraudare a concursului Student pentru o zi va conduce la excluderea concurentului/echipei din concurs.
SECȚIUNEA 4. PROTECȚIA DATELOR PERSONALE
4.1 Având în vedere Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Organizatorul va utiliza datele personale furnizate de către participanți la înscrierea în concurs exclusiv în scopul organizării și desfășurării concursului.
SECȚIUNEA 5. PREMIILE ACORDATE
5.1 Pentru anul universitar curent, elevii din clasele a XII-a, câștigători ai premiilor I - III, vor fi scutiți de plata taxei de înscriere și a taxei de înmatriculare la programul de studii în domeniul pentru care au obținut certificatul de agrementare.
5.2. Pentru anul universitar curent, candidații care au obținut premiile I sau II în cadrul Concursului „Student pentru o zi”- clasele a XII-a, organizat de USV, vor fi admiși fără taxe de școlarizare la programele de studii asociate domeniului pentru care au obținut certificatul de agrementare, după analiza și aprobarea conducerii facultății, cu condiția să promoveze concursul de admitere.
5.3. Candidații cu Certificat de participare în anul academic curent la concursul „Student pentru o zi” vor beneficia de reducerea taxei de înmatriculare la orice program sau formă de învățământ.
5.4. Ȋn cazul elevilor din clasele a XI-a, câștigătorii sau membrii echipei câștigătoare ai premiului I au dreptul de a fi înmatriculați pe locuri fără taxă pentru anul universitar următor promovării examenului de bacalaureat, la programele de studii asociate domeniului pentru care au obținut certificatul de agrementare după analiza și aprobarea conducerii facultății, cu condiția să promoveze concursul de admitere.
5.5. Toți elevii participanți, precum și profesorii însoțitori vor primi certificate de participare.
SECȚIUNEA 6. MODALITATEA DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI
6.1. Organizatorul va desemna, pentru fiecare domeniu de concurs, câte o comisie care va elabora tematicile și subiectele de concurs, va evalua lucrările scrise (cl. a XII-a), respectiv proiectele prezentate de elevi (cl. a XI-a).
6.2. Organizatorul va desemna o comisie de soluționare a contestațiilor.
6.3. Unitățile de învățământ liceal vor completa formularele de înscriere, în perioada specificată pe site-ul concursului.
6.4. Probele de concurs se vor susține exclusiv în format fizic, la sediul Organizatorului, conform calendarului Concursului.
6.5. Clasamentul rezultatelor va fi elaborat de Organizator, în baza proceselor verbale semnate de fiecare comisie de evaluare.
6.6. Rezultatele obținute de participanți vor fi postate online și vor putea fi vizualizate doar de către aceștia prin folosirea unui cod QR.
6.7. Pe website-ul Concursului vor fi postate numele premianților.
6.8. Premiile vor fi acordate în cadrul festivității de premiere organizată în ziua concursului.
SECȚIUNEA 7. LIMITAREA RĂSPUNDERII
7.1. Organizatorul nu își asumă răspunderea pentru întârzierile sau orice alte probleme la înscrierea la Concurs, cauzate de providerul de internet sau conexiunea la internet a persoanei care dorește să se înscrie la Concurs.
7.2. Participanții vor fi singurii răspunzători pentru orice încălcare a legislației în materia drepturilor de proprietate intelectuală, în elaborarea proiectelor pentru concursul care se adresează claselor a XI-a.
SECȚIUNEA 8. LITIGII
8.1. În cazul unor litigii apărute între Organizator și participanții la Concurs, acestea vor fi soluționate pe cale amiabilă. Dacă nu este posibilă rezolvarea litigiilor pe cale amiabilă, părțile implicate în litigiu vor înainta litigiul spre soluționare instanțelor competente române.
SECȚIUNEA 9. FORȚA MAJORĂ ȘI CAZ FORTUIT
9.1. Pentru scopul acestor Norme de organizare, Forța Majoră înseamnă orice eveniment care nu poate fi controlat, remediat sau previzionat de Organizator și a cărui apariție îl pune pe acesta din urmă în imposibilitatea de a-și îndeplini obligațiile asumate prin Normele de organizare, iar cazul fortuit reprezintă acel eveniment care nu poate fi prevăzut și nici împiedicat de cel care este ținut să își îndeplinească anumite obligații în baza acestor Norme de organizare .
9.2. Dacă o situație de forță majoră sau caz fortuit, împiedică sau întârzie total sau parțial executarea Normelor de organizare și continuarea Concursului, Organizatorul va fi exonerat de răspunderea privind îndeplinirea obligațiilor sale pentru perioada în care această îndeplinire va fi împiedicată sau întârziată, conform art. 1351 din Codul Civil.
9.3. Organizatorul, dacă invocă forța majoră sau cazul fortuit este obligat să comunice acest lucru participanților la Concurs pe paginile de internet ale Concursului.
SECȚIUNEA 10. DISPOZIȚII FINALE
10.1. Modificările prezentelor Norme de organizare pe parcursul anului universitar curent sunt de competența Consiliului de Administrație al USV.
10.2. Prezentele Norme de organizare intră în vigoare din momentul aprobării în Consiliul de Administrație al USV.